Умен дом

Умен дом

Умен дом (Smart Home) е съвременна автоматизирана електрическа система свързваща всички уреди и устройства в дома в една обща автоматизирана система, която позволява управление от локален контролер, обикновено стенни контролери и / или отдалечен достъп чрез телефон, таблет или компютър. Всички устройства могат да се достъпват дистанционно чрез интернет, като това позволява индивидуален контрол на всяко едно от тях.

Чрез Smart Home инсталацията потребителя може да контролира сигурността, температурата, осветлението, електроуредите и др. дистанционно, дори и да не е у дома.

Ползи от умен дом

Умния Дом предоставя много предимства в сравнение със стандартния. Увеличава значително комфорта на вас и цялото ви семейство. Помага ви да имате контрол над сметките за електроенергия, газ, вода, като ви помага за тяхното намаляване средно с до 40%. Благодарение на това, че Умния Дом се управлява с електронни устройства със софтуер, то ъпдейтите на софтуера гарантира, че вашата система ще е с най-новата функционалност и в „крак с времето“.

Безжична система

Безжичната система е подходяща за по-малки жилища, магазини, офиси или музеи. Използва се при завършени и обзаведени жилища и обекти, тъй като не е необходимо окабеляване и допълнителни ремонти. Безжичните смарт устройства комуникират чрез радиосигнал или Wi-Fi.

Предимства на безжичната система
– Без ремонти
– Бърз и лесен монтаж
– Достъпна цена
– Подходящо за готви жилища

Недостатъци на безжичната система
– Ограничена функционалност
– Не е подходяща за изпълнение на големи проекти
– По – слаба връзка спрямо кабелната

Кабелна система

Кабелната система е най-надеждният и сигурен начин за изграждане умен дом. Подходяща е за всякакъв вид по големина обект. Изисква предварително проектиране и окабеляване, но има неограничен брой възможности. Компоненти в системата могат да се програмират индивидуално. Комуникацията между различните компоненти се предава по кабе. Най-често се използва за нови апартаменти и къщи, които са в процес на изграждане или за по-големи жилищни сгради, хотели и др.

Предимства на кабелната система
– Сигурна и надеждна връзка
– Неограничени възможности
– Подходяща за малки и големи проекти
– Подходящо за изграждащи се жилища

Недостатъци на кабелната система
– Не е подходяща за завършени жилища
– Необходимо е предварително проектиране и окабеляване
– По – висока цена
– По-бавна инсталация

Често задавани въпроси

Вашият дом ще продължи да се контролира, но само от локалните контролери. Вие няма да можете да достъпите системата през телефона си, при условие, че локалните контролери комуникират само през интернет. Ако използвате контролер и със сим карта, тогава достъпа до системата ще бъде възможен.

Това, че системата е свързана с интернет Ви дава възможност да контролирате домът си дори от друга държава.

Можете да автоматизирате всичко.

Смарт системата е локална от затворен тип. Управлението се извършва локално, от протоколи с криптирани данни, като това не позволява външен достъп от трети лица. Софтуера, с който се настройва системата е с 32 битова парола и се одставя само от наш лицензиран представител.

Отговор на този въпрос можем да Ви дадем след като се запознаем в детайли със сложността на проекта Ви.

Разгледайте всички услуги
Разгледайте всички продукти
Към началото